Puiden hoito


Arboristipalvelut ammattitaidolla

Täytä yhteydenottolomake tai soita 045 8844 228 ja tilaa!

Arboristi on puidenhoitaja ja rakennetun ympäristön puiden asiantuntija. Siinä missä metsuri on metsässä alansa huippuasiantuntija, on arboristi kaupunkiympäristön puuspesialisti. Meiltä puidenhoitopalvelut, alueenamme Vantaa, Helsinki, Kerava, Espoo ja keskinen Uusimaa.

Teemme puiden hoitoa puuta kunnioittaen ja alan nykyaikaisia oppeja noudattaen. Seuraamme alan kehitystä jatkuvasti ja tarjoamme asiakkaillemme parhaat asiantuntijapalvelut.

Arboristipalveluitamme:
-Hoitoleikkuu
-Rakenneleikkuu
-Latvustuenta
-Puiden kuntoarviot silmämääräisesti ja laittein, mm. Picus ja mikroporaus
-Hoitosuunnitelmat
-Puiden istutus
-Taajamametsien hoito

Puiden istutus – oikea puu oikeaan paikkaan

Teemme puiden hoidon lisäksi puiden poistoa. Puiden poiston yhteydessä tavallisesti istutamme uuden taimen poistetun puun tilalle. Poistettu puu on saattanut olla väärälle paikalle istutettu ja tilalle halutaan nyt oikea puu oikeaan paikkaan. Esimerkiksi metsävaahtera tai metsätammi kasvavat luontaisesti leveiksi puiksi. Näitä kyseisiä puita ei tule istuttaa ahtaalle paikalle, esimerkiksi talon viereen. Puiden istutusta suunniteltaessa tulee ottaa huomioon puun koko elinkaari.

Puiden hoidolla kestäviä puita

Puiden leikkaus alkaa jo pienenä taimena taimistolla, jotta puu saa parhaat lähtökohdat kasvaa. Nuoren puun elinkaaren alussa keskitytään rakenneleikkaukseen, jonka tavoitteena on tehdä puusta rakenteellisesti kestäviä ja ympäristöön sopivia. Suurempien puiden hoitoleikkuu suoritetaan pääsääntöisesti köysitekniikalla kiipeillen. Käyttämme alalla hyväksyttyjä köysitekniikoita ja välineitä. Puita hoidetaan puun ja ympäristön ehdoilla, tavoitteena tehdä puista kestäviä ja pitkäikäisiä. Ota yhteyttä, niin kerromme lisää!

Puiden latvustuennalla pidempi elikaari

Latvustuenta on maasta katsottuna hyvin huomaamaton. Kuvassa latvustuennan asennus kiipeillen.

Rakennetun alueen puissa monesti on rakenteellisia ongelmia, jotka saattavat aiheuttaa latvan tai ison oksan repeämisen, aiheuttaen pudotessaan riskin ihmisille ja ympäristölle. Nämä rakenteelliset ongelmat ovat seurausta siitä, että puita ei ole rakenneleikattu nuorena ammattitaitoisen arboristin toimesta. Käytämme latvustuentaan TreeSave, Cobra ja Gefa järjestelmiä. Valmiina latvustuenta on maasta katsottuna huomaamaton.

Puiden kuntoarvio

Nuoren puun rakenteellinen ongelma. Jyrkkä oksakulma ja sisäänpäin kasvanut kuori. Tässä vaiheessa on jo myöhäistä.

Puiden kuntoarvio tehdään aluksi silmämääräisesti. Ammattitaitoinen arboristi pystyy arvioimaan puun kuntoa ilman teknisiä laitteita. Mikäli puussa havaitaan heikentymisen merkkejä tai muuta huolestuttavaa voidaan kyseiset yksilöt tutkia tarkemmin. Puuta voidaan tutkia mikroporalla tai Picuksella. Mikroporauksessa seurataan puun todellista vastusta ja siten pystytään päätellä lahon laajuus puussa. Picuksella mitataan puuhun asennettavilla antureilla äänen kulkua puussa. Kovassa terveessä puussa ja lahossa puussa ääni kulkee eri nopeudella. Puiden kuntoarvioinnista saa raportin ja suosituksen toimenpiteille. Kuntokartoituksella puusta saadaan varmistettua tietoa.
Tuntemukseen ja arvailuihin perustuvia kaatopäätöksiä ei tarvitse tehdä.

Tilaa meiltä ammattitaitoinen puunhoitopalvelu.

045 8844 228

info (@) sahamies.fi

Laadukkaat arboristipalvelut! Kattava kalusto ja vakuutukset.